
Placeringskort
Jag skriver 90% av alla mina placeringskort för hand. Det gör jag för att lyfta hantverket, för att få in en personlig touch och för att det är en del av trycksakerna som är lätta att skriva för hand då det "bara" är ett namn som ska skrivas. Men tänk dig känslan av att det är en faktisk person bakom, att det har tagit tid att skriva, att någon lagt ner sitt hjärta och själ i att skriva/kalligrafera ett placeringskort. Om inte det är personligt och ett hantverk så vet jag inte vad som är det!
Precis som med alla andra trycksaker kan placeringskort göras olika i det oändliga. Det man ska tänka på är att placeringskortet ska fylla ett tydligt syfte, att enkelt visa gästen vart den ska sitta vid bordet men det kan även ha ett funktionellt syfte tex för serveringspersonalen i form av symboler eller liknande som visar vem som ska ha vilken mat vad det gäller allergier och andra matpreferenser.
Placeringskortet kan göras väldigt traditionellt på papper, enkelt eller dubbelvikt. Det går att lägga till detaljer även här så som vaxsigill, guld/silverfolie, rivna kanter, satin- eller schiffongband mm.
Önskar man något annorlunda så kan man ta ut svängarna ordentligt genom att använda snäckskal, solfjädrar, personliga graverade vinglas, träbitar med namnet inbränt, mini-tamburiner, akryl. Ja listan kan göras lång och det är bara fantasin som sätter gränser.